Кореча оптимиста: Има још мало времена за Надала

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 13:15

Кореча оптимиста: Има још мало времена за Надала

Алекс Кореча, некада други тенисер света, сматра да има још наде да би Рафаел Надал могао да заигра на Ролан Гаросу. Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Franklin II Надал је у петак објавио да неће учествовати наредне недеље ни на Мастерсу у Риму, што доводи озбиљно у питање његов наступ у Паризу.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Кореча ипак верује да постоје минималне шансе и да би тенисер са Мајорке могао да се пријави макар за неки турнир Серије 250, како би одиграо неки меч пре доласка у Париз.
„Има још мало времена. Потребно је да сачекамо. Размишљао сам да би могао да игра недељу пред турнир и тако дође до неких мечева. Ипак, нисам очекивао такве вести за Рим. Био сам изненађен и када се повукао са Мастерса у Мадриду, али за овај турнир, готово сви су мислили да би могао да игра. Тренира, али нажалост одговорио је негативно, што значи да му треба још времена“, каже Кореча за Еуроспорт.
Он не страхује да мањак мечева може много да утиче на Надала на шљаци.
„Мислим да је способан да уђе у ритам у свега неколико мечева. Нисам забринут игра ли или не. Више ме брине физички – како ће се опорављати после мечева? Не од повреде, већ од онога што долази после. Када не играте тако дуго, тешко је због свега што може да се после тога догоди. Надам се да би могао да има неку припрему за турнир, јер ако одигра два или три меча на Ролан Гаросу око два и по или три сата… У сваком случају, може да се спреми“, оптимиста је Кореча.
Мастерс у Риму игра се од 10. до 21. маја, док Ролан Гарос, где Надал брани трофеј, почиње 28. маја.
Tenis bez linijskih sudija od 2025. godine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кореча оптимиста: Има још мало времена за Надала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.