Кремљ: Путин још није одговорио на Гутерешове предлоге о извозу жита

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 13:10

Кремљ: Путин још није одговорио на Гутерешове предлоге о извозу жита

Руски председник Владимир Путин још није одговорио на предлоге генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереша о договору о извозу жита преко црноморских лука. Изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Pixabay/markusspiske Ситуација у вези са тим договором за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сада се није поправила, рекао је Песков, пренео је ТАСС.
Гутереш је у априлу замолио руског министра спољних послова Сергеја Лаврова да Путину уручи писмо. У којем се предлаже начин усмерен на унапређење и проширење споразума. Који омогућава сигуран извоз украјинског жита преко црноморских лука.
Украјина, Русија, Турска и Уједињене нације нису успеле да постигну договор током преговора о извозу жита у петак.
Портпарол УН Фархан Хак изјавио је да није дато овлашћење ниједном новом броду за извоз житарица преко Црног мора, преноси Ројтерс.
Он је додао да се настављају свакодневне инспекције претходно одобрених бродова. Из турског Министарства одбране саопштили су да су четири стране одржале технички састанак у Истанбулу. О предстојећим преговорима о споразуму о житу.
„Прелиминарни координациони састанак са техничким особљем УН, Русије, Украјине и Турске одржан је уочи састанка заменика министара одбране следеćе недеље у Истанбулу.
Bez dogovora na sastanku Ukrajine, Rusije, Turske i UN o žitu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кремљ: Путин још није одговорио на Гутерешове предлоге о извозу жита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.