Припремљен план интервенције у кризи за ОШ Владислав Рибникар

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 13:02

Припремљен план интервенције у кризи за ОШ Владислав Рибникар

Министарство просвете, Министарство здравља, УНИЦЕФ, Тим за психолошке кризне интервенције у заједници, Филозофски факултет, Друштво психолога Србије, Школски тим за кризне ситуације и запослени у Основној школи Владислав Рибникар припремили су План интервенције у кризи. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP/Дарко Војиновић План предвиђа организовано пружање стручне индивидуалне и групне подршке запосленима, деци и родитељима, организован повратак и припрему деце за повратак у школу.
Организована стручна, индивидуална и групна подршка, почела је јуче и у наредном периоду пружаће је психијатри и психолози из Инстутута за ментално здравље. Клинике за психијатрију Клиничког центра Србије, Друштва психолога у терминима који ће бити достављени родитељима.
Формиран је Школски тим за кризне интервенције који ће организовати повратак ученика у школу. Информисаће родитеље о детаљима путем редовних канала комуникације.
У циљу припреме ученика за повратак на наставу биће одржани састанци Савета родитеља. Као и наставничког већа и родитељски састанци са родитељима ученика из одељења која су била најдиректније нападнута.
Ученици ће се на наставу вратити следеће недеље, по циклусима, почевши од среде, 10. маја, наведено је у саопштењу Министарства просвете.
За ученике од првог до четвртог разреда биће организован прихват. Односно продужени боравак од понедељка 8. маја и сваког наредног дана.
План активности ће се усклађивати са потребама током недеље. Министарство просвете и Министарство здравља ће пружати саветодавну и стручну подршку школи.
Grujičić: Dečak koji je na Urgentnom biće pušten kući danas ili sutra

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Припремљен план интервенције у кризи за ОШ Владислав Рибникар се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.