Грујичић: Дечак који је на Ургентном биће пуштен кући данас или сутра

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 11:56

Грујичић: Дечак који је на Ургентном биће пуштен кући данас или сутра

Министарка здравља Даница Грујичић рекла је да је лепа вест то што је двоје деце јуче пуштено кући, а да ће дечак који је повређен, и Ургентном је центру, данас или сутра, такође, бити пуштен кући. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Како је објаснила, девојчица и наставница су на Ургентном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << центру, и у понедељак ће бити оперисане са ортопедске стране пошто имају повреде руку.“Оне су ван животне опасности. Наставница је и даље јако нерасположена. Вероватно није и даље свега свесна. То нико не очекује од свог ђака да ће тако нешто да уради“, рекла је Грујичићева за ТВ Прва.
Такође, она каже да ће П. М. из Малог Орашја (42) бити данас пуштен кући.
Министарка је рекла да је „троје њих и даље у критичном стању“.
„М. А. (18) је имала повреде трбуха. С. Ј. има повреду кичме коме је урађена дренажа. Девојчица у Тиршовој је и даље животно угрожена. Има „жестоко“ оштећење мозга, као и дечак који је имао повреду вратне кичме из Основне школе „Владислав Рибникар“. На сву срећу кичмена мождина му није прекинута, али ће бити потребно доста времена да се он опорави. Млад је, а та његова младост је највећа шанса“, рекла је Грујичићева.
Такође, министарка је говорила и о повређенима из Младеновца и Смедерева.
„М. М (56) је екстубиран и оперисан. Има велику повреду грудног коша, као и повреду леве подлактице и десне шаке. Оперисана му је лева подлактица и надлактица. Девојчица која је имала устрелну повреду главе, има одличан постоперативни скенер. Што се тиче повишеног притиска у глави не прети никаква опасност. Према левој очној дупљи јој је био заглављен метак, и одлука је била да се она не дира“, рекла је Грујичећева.
Министарка је рекла да М. А. (18), која је имала две прострелне ране, да јој сутра следи још једна операција. Каже да су колеге једва успеле да код ње зауставе крварење, а она је директно ушла у операциону салу.
Batut: Preporuke za postupanje i načine reagovanja na traumatične događaje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грујичић: Дечак који је на Ургентном биће пуштен кући данас или сутра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.