Бивши амерички обавештајац: Русија може да победи Украјину до почетка јесени

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 08:24

Бивши амерички обавештајац: Русија може да победи Украјину до почетка јесени

Амерички војни аналитичар Скот Ритер сматра да не постоје предуслови да Русија изгуби у сукобу у Украјини. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos Бивши инспектор за оружје УН и обавештајац америчког маринског корпуса сматра да је Русија акумулирала моћан војни потенцијал да би победила. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
„Нема разлога да верујемо да ће Русија изгубити“, рекао је Ритер, одговарајући на питање новинара о опцијама за развој догађаја у Украјини.
Према његовим речима, Русија има довољно војног потенцијала.
„Ја лично верујем да је Русија акумулирала војни потенцијал да војно порази Украјину до краја овог лета, почетка јесени“, додао је он, преноси агенција РИА новости.
Ритер је у Санкт Петербургу, као независни војни експерт, представио своју књигу о нуклеарној безбедности „Трка разоружања“. Књига говори о закључењу и испуњењу обавеза из Уговора о елиминацији нуклеарних снага средњег домета (ИНФ) крајем осамдесетих година прошлог века.
Ритер је раније изјавио да је скептичан у погледу шанси за украјинску контраофанзиву.
Saudijska Arabija domaćin prvih direktnih pregovora sudanaske vojske i RSF

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бивши амерички обавештајац: Русија може да победи Украјину до почетка јесени се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.