Готово половина Американаца сматра да им новац није сигуран у банкама

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 07:31

Готово половина Американаца сматра да им новац није сигуран у банкама

Скоро половина, или тачније 48 одсто Американаца забринуто је за сигурност својих банковних депозита, наводи се у истраживању „Галупа“ спроведеном месец дана после колапса Банке Силицијумске долине и Сигначер банке. Фото: Pixabay Ове недеље у банкрот је отишла и Прва републичка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << банка. Чиме је постала трећа велика америчка финансијска институција која је затворила своја врата у три месеца. Што је поново изазвало страхове о стабилности финансијског тржишта у Америци.
Скоро петина, или 19 одсто, од 1.013 анкетираних Американаца изјавила је да је „веома забринута“ за судбину својих финансија. Док је још 29 одсто умерено забринуто. Највећи проценат је био оних који „нису превише забринути“, 30 одсто доје је 20 процената било потпуно безбрижно.
Бројке су биле сличне онима које је објавио „Галуп” 2008. након колапса Лиман Брадерса, инвестиционе банке која се сматрала „превеликом да би пропала“. Чија је пропаст изазвала најгору финансијску кризу од Велике депресије.
Американци који зарађују мање од 100.000 долара годишње мало су склонији да брину о томе да ли је њихов новац сигуран у банци. Од оних који зарађују више од те суме, иако њихови приходи премашују 250.000 долара колико држава гарантује за депозите.
Indija želi da omogući strane investicije u nuklearnu energiju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Готово половина Американаца сматра да им новац није сигуран у банкама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.