Саудијска Арабија домаћин првих директних преговора суданаске војске и РСФ

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 07:25

Саудијска Арабија домаћин првих директних преговора суданаске војске и РСФ

Саудијска Арабија биће данас домаћин првих директних разговора између представника зараћених страна у Судану, војске и паравојних Снага за брзу подршку (РСФ) након што неколико прекида ватре није испоштовано. Фото: Танјуг/AP Photo/Marwan Ali У заједничком саопштењу САД и Саудијске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Арабије поздрављен је почетак преговора у Џеди између суданске војске и РСФ, објавио је данас Би-Би-Си (ББЦ).
Сукоби у главном граду Судана, Картуму, настављени су у петак.
Суданска војска саопштила је да је циљ преговора решавање хуманитарних питања.
Није било званичног коментара РСФ-а.
Војска је потврдила да је послала изасланике у Џеду да се укључе у преговоре за које су се залагале УН и хуманитарне агенције због тешке хуманитарне кризе у Судану.
Током три седмице тешких борби погинуле су стотине људи и расељено је готово 450.000 цивила.
Међународна организација за миграције саопштила је да је од тог броја више од 115.000 људи потражило уточиште у суседним земљама.
Zemlje Komonvelta žele samostalnost, Južna Afrika da Čarls vrati dijamant

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саудијска Арабија домаћин првих директних преговора суданаске војске и РСФ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.