Грађани захтевају строже законе и веће казне

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 07:19

Грађани захтевају строже законе и веће казне

Скупштина Града Београда организовала је паљење свећа испред Старог двора, поводом два масовна убиства која су се у Србији догодила у последња три дана, а грађани који су почели да долазе углавном траже строже казне за таква дела и сматрају да су ти трагични догађаји последица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << утицаја западне културе. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Мислим да је то реално са становишта процене безбдедности у земљи преливање западног система вредности. Није само ментална болест, мислим да је акумулирано незадовољство. Да ли је онај мали монструм или не, то ће психијатри рећи, али да се такав акт уради тако стручно, диверзантски, то многи тинејџери нису у стању да ураде револверашки. Ја сам из генерације социјализма, а ово је неолиберални капитализам, видимо како су нас усрећили“, каже Драган Мезнарић, који истиче да је радио у Војсци.
Додаје да ће проблеми, ако их годинама гурате под тепих, кад-тад ескалирати.
„А када експлодирају сви смо ми данас у жалости. Када погледате од смрти маршала Тита до данас, колико је година прошло, а на које гране смо ми дошли. Не мислим само у економском смислу, већ у том агресивном смислу, када се то решава револверашки. Ми смо онда дивљи Балкан“, закључује Мезнарић.
Његов суграђанин осврнуо се на оца дечака који је извршио масакр у ОШ „Владисав Рибникар“.
„Угледни грађанин. Шта су родитељи других, неугледни… Како угледан, има чету да наоружа? Ја разумем љубитеље оружја, сви смо ми били у војсци, али нешто са човеком није у реду. Пет пушака има и не знам колико револвера. То је морало да се догоди“, пита се тај грађанин.
Трећи сматра да држава треба да све невладине организације избаци из земље.
„Направити такав закон да више нема да ли неко има осам година, 88 или 108, да сви морају да одговарају кривично. Цела Србија је завијена у црно, ако тако нешто направе треба да никада више не изађу из затвора. Наши вероватно никада неће увести смртну казну, али онда бар никада да изађе из затвора. Дати му пет доживотних робија. Једноставно, сабирати и ако треба дати 350 година затвора, па ако преживиш, преживиш“, сматра тај Београђанин.
Додаје да треба бити још стожи и да треба увести што више милиције, а у школама обезбеђење.
Градоначелник Београда Александар Шапић положио је данас венац испред Скупштине града у помен жртвама обе трагедије и запалио свеће.
У трагедији која се догодила у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, 13-огодишњи Коста К. убио је осморо ученика и чувара и шесторо ранио, док је у масовном убиствима у околини 21-годишњи Урош Блажић убио осам особа, а ранио четрнаест.
MUP moli roditelje da obrate pažnju na dečiji profile na društvenim mrežama

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грађани захтевају строже законе и веће казне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.