Брнабић: Не можете рећи да је систем заказао

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 19:45

Брнабић: Не можете рећи да је систем заказао

 Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да сматра да “систем није заказао“ када је реч о пуцњави до које је дошло јуче у ОШ “Владислав Рибникар“ у Београду. Фото: Танјуг/Сава Радовановић “Мислим да треба престати са тим флоскулама, систем заказао, криво је друштво, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и слично. Сви дајемо коментар онако како нам одговара у датом тренутку. Често постоје примедбе на нашу државу, сувише централизовано, па онда да није довољно. Па када Министарство просвете да препоруку о коришћењу мобилних телефона, кажу то је онда препорука, а не обавеза. Хоћемо одговорност па нећемо“, рекла је она и оценила да “сви морамо да станемо на лопту“.
Премијерка је изјавила да је од разних људи, укључујући опозиционе посланике и експерте, чула да треба да се у школе уведе школски полицајац, обезбеђење, и видео надзор, и додала да је то све већ постојало у школи у којој је дошло до пуцњаве. “То је богата, добра школа у центру Београда, главног града. Да ли би то некога зауставило? Па, нажалост, не. Кажу, нико није причао са њим. Па чак ни то није тако. Да кажете, сиромашна породица, па надниче по цео дан и не могу да причају, али не, отац је лекар, мајка професорка, могли су њиме да се баве“, рекла је Брнабић.
Она је истакла да се “нема правилности“ и да се не може рећи: “Ево, овај је заказао“.
Истакла је да до сада није било регистрованог вршњачког насиља против лица које је починило злочин. “Не можете да кажете да систем није реаговао. Не можете да се ухватите ни за шта“, рекла је она и додала да влада наставља да ради на овом случају, као ида се истрага наставља, укључујући форензику телефона и саслушања оца дечака који је пуцао.
Građani Gračanice odaju počast stradalima u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Брнабић: Не можете рећи да је систем заказао се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.