ЦИА: Тренутна процена је да Русија неће употребити нуклеарно наоружање

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 19:38

ЦИА: Тренутна процена је да Русија неће употребити нуклеарно наоружање

 Директора америчке ЦИА-е Ејврил Хејнс изјавила је данас да је мала вероватноћа да ће Русија употребити нуклеарно оружје, упркос такозваном “звецкању оружјем“ из Кремља и жртвама које Москва трпи у инвазији на Украјину. Фото: Wikimediacommons/Министерство обороны Российской Федерации Нуклеарне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тензије између Русије и САД су порасле од почетка сукоба са Украјином, а Путин је више пута упозоравао да је Русија спремна да употреби свој нуклеарни арсенал ако је потребно за одбрану свог “територијалног интегритета“, подсећа Ројтерс.
“Мала је вероватноћа. То је наша тренутна процена“, рекла је Хејнс, али није изнела детаље те процене.
Путин је у фебруару најавио да Русија суспендује своје учешће у новом споразуму СТАРТ, последњем актуелном пакту о нуклеарном наоружању са САД, који ограничава број стратешких бојевих глава које свака страна може да распореди.
Прошлог месеца, неименовани амерички дипломата је рекао да САД и њени савезници из НАТО-а морају да буду на опрезу због назнака да би руски председник Владимир Путин могао да употреби тактичко нуклеарно оружје у “контролисаној“ ескалацији свог у Украјини.
SAD: Mirovni pregovori ne mogu biti zasnovani na “nagrađivanju Rusije“

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак ЦИА: Тренутна процена је да Русија неће употребити нуклеарно наоружање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.