САД: Мировни преговори не могу бити засновани на “награђивању Русије“

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 19:05

САД: Мировни преговори не могу бити засновани на “награђивању Русије“

Амбасадорка САД при УН Линда Томас-Гринфилд изјавила је данас да је, током посете Бразилу, са тамошњим политичарима разговарала о рату између Русије и Украјине, и додала да мировни преговори “не могу бити засновани на награђивању Русије“. Фото: Танјуг/ AP Photo/Patrick Semansky) Она је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истакла да ће главни бразилски саветник за спољну политику Селсо Аморим “ускоро“ посетити Украјину и да су односи између Сједињених Држава и те јужноамеричке земље “трајни и изграђени на заједничким вредностима“, преноси Ројтерс.
Бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва раније је изјавио да у “лудом рату“ између Украјине и Русије нико “не говори о миру“, а током посете Шпанији прошлог месеца навео је да је је његова земља посвећена проналажењу мировне формуле за окончање сукоба.
“Разумем европски поглед на овај рат. Неприхватљиво је да једна земља нападне другу, али то је рат у којем не видим да ико говори о миру“, рекао је Лула.
Rogov: Ukrajina rasporedila nekoliko desetina hiljada vojnika u Zaporoškoj oblasti

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак САД: Мировни преговори не могу бити засновани на “награђивању Русије“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.