Медведев: Напад на Кремљ довешће до ескалације сукоба у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 18:07

Медведев: Напад на Кремљ довешће до ескалације сукоба у Украјини

 Напад Кијева дроном на Кремљ, вођен од стране САД и одобрен од стране руководства ЕУ, довешће до ескалације сукоба, оценио је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Високи дипломата Европске уније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Жозеп Борељ изјаснио се против напада на Кремљ због могуће даље ескалације сукоба. Терористички напад који су починиле кијевске власти, предвођене САД и које је одобрило руководство ЕУ, управо ће довести до ескалације сукоба. То је баш оно што Вашингтон и многи у Бриселу желе“, написао је Медведев.
Прес служба руског председника известила је раније да је Кијев покушао да дроновима нападне резиденцију шефа државе Владимира Путина у Кремљу у раним јутарњим сатима у среду.
Руске војне и обавештајне службе су одмах онеспособиле две беспилотне летелице усмерене на Кремљ.
Председник Путин није повређен и наставио је свој посао као и обично.
Кремљ овај инцидент сматра смишљеним терористичким нападом и покушајем атентата на председника.
Русија задржава право да предузме све мере одмазде које сматра потребним, подсетила је руска агенција.
Rogov: Ukrajina rasporedila nekoliko desetina hiljada vojnika u Zaporoškoj oblasti

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Медведев: Напад на Кремљ довешће до ескалације сукоба у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.