ЕУ жели да забрани транзит робе кроз Русију

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 17:51

ЕУ жели да забрани транзит робе кроз Русију

ЕУ жели да у склопу такозваног 11-ог пакета санкција забрани транзит многих врста роба кроз Русију. Фото: Unsplash/Daniel Fikri Главни циљ новог механизма ЕУ је да спречи друге земље да помогну Русији и да сузбије трговинске канале које Москва наводно може да користи, саопштио је Блумбергу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << извор добро упознат са ситуацијом.
Нови пакет санкција ЕУ, о коме се дискутује у Бриселу, ће бити усмерен на затварање „рупа“ у мерама које су већ донете, пошто Москва за сада увози много робе са западне листе санкција преко трећих земаља.
Русија увози полупроводнике, микрочипове и сличну робу из Казахстана, Уједињених Арапских Емирата, Турске, Кине и других држава.
ЕУ за почетак неће уводити ове мере против Кине, већ углавном против земаља у Средњој Азији и суседа Русије, наводи исти извор.
Брисел би могао да ограничи извоз одређене робе у земље које извозе „забрањену“ технологију у Русију, оценио је Блумберг.
ECB podigla referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na 3,75 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ жели да забрани транзит робе кроз Русију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.