Сијарто: ЕУ задржава средства Мађарској из политичких разлога

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 17:16

Сијарто: ЕУ задржава средства Мађарској из политичких разлога

Европска унија задржава средства Мађарској из политичких разлога, неправедно и без икаквог правног основа, изјавио је данас у Бриселу мађарски министар спољних послова Петер Сијарто, додајући да се услови Европске комисије гомилају и су „постајали неправедни“. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Darko Vojinovic, File Одговарајући на питање новинара у паузи састанка Европског савета за спољне послове, Сијарто је рекао да су предуслови комисије за Мађарску повезани са владавином права „као бескрајни ГПС“.
„Означите одредиште и видите да је првобитно било пет километара, али возите три дана и ГПС вам и даље даје упутства да скренете десно, скренете лево, окренете се“, рекао је он, пренела је агенција МТИ.
Он је рекао да је неправедно што је Мађарска већ испунила услове, али се увек појављују нови.
Сијарто је истакао да средства на која Мађарска има право „нису лични новац“ Брисела, већ се састоје од рада Европљана, укључујући Мађаре.
„Велики део тих средстава дугује се Мађарској да бисмо, на пример, могли да знатно повећамо плате наставницима“, рекао је он.
Што се тиче недавне посете папе Фрање Будимпешти, Сијарто је рекао да је влада понудила подршку папи у његовим напорима да посредује за прекид ватре у Украјини и мировне преговоре са Русијом.
Слање оружја Украјини би „указало на ескалацију рата, а не на мир“, оценио је мађарски министар и додао да ће та земља наставити да одбија да шаље оружје или помаже у испоруци муниције.
„Чврсто тражимо од свих да се концентришу на мировне преговоре, а не на испоруке оружја“, поручио је он.
Portugal: Predsednik Rebelo de Souza obratiće se naciji o razdoru sa premijerom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: ЕУ задржава средства Мађарској из политичких разлога се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.