Тајани прети да ће отказати посету Паризу због коментара Дарманена

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 16:36

Тајани прети да ће отказати посету Паризу због коментара Дарманена

Министар спољних послова Италије Антонио Тајани запретио је данас да ће отказати пут у Париз уколико Француска не разјасни коментаре француског министра унутрашњих послова Жерала Дарманена, који је критиковао италијанску премијерку Ђорђу Мелони, изјавио је неименовани званичник. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/АР/Alessandra Tarantino Дарманен је раније изјавио за радио РМЦ да Мелони „није у стању да реши проблем са мигрантима због чега је изабрана“ и оптужио је да је „лагала“ бираче да може да оконча кризу, пренео је Ројтерс.
Вест о његовим коментарима стигла је у тренутку док се Тајани спрема да отпутује у Париз како би се сусрео са француском колегиницом Катрин Колоном и да би бар делимично унапреди односе између две чланице ЕУ, који су све нестабилнији, навела је агенција.
Званичник италијанске владе, који је одбио да буде именован, рекао да путовања неће бити без „одлучног и дефинитивног“ појашњења Француске о Дарманеновој „увредљивој и потпуно неприхватљивој“ изјави.
Извор из француске владе рекао је да покушавају да пронађу начин да дипломатски преокрену коментаре Дарманена, који се сматра посебно блиским председнику Француске Емануелу Макрону.
Zaharova: UN da osudi najavljenu isporuku osiromašenog uranijuma Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тајани прети да ће отказати посету Паризу због коментара Дарманена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.