Додик најавио низ мера за безбедност малолетника у школама

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 16:06

Додик најавио низ мера за безбедност малолетника у школама

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас да ће у наредном периоду бити реализовано низ мера које ће помоћи у безбедности малолетника у школама. Фото: Танјуг/Борислав Ждриња Додик је то рекао на конференцији за новинаре након ванредне седнице Владе Републике >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Српске на којој је петак проглашен за Дан жалости поводом јучерашње трагедије у београдској школи „Владислав Рибникар“.
„Васпитати дете није само ствар школе. Школа га усмерава, образује. Олако смо прихватили вредности које долазе са Запада, а те вредности не одражавају наше друштво у целини. Наше мере дају резултате и оне су добре, али не до краја“, рекао је Додик.
Каже да ће веома брзо бити уведена забрана ношења телефона у школама.
„Нема ту љутње родитеља, или било кога. Просветни радници раде тежак посао и ми их морамо подржати. Они морају бити веома цењени у друштву. Ауторитет наставника, учитеља морамо да вратимо на ниво другог родитеља. Највећи успех сваког родитеља јесте када иза себе остави цењеног члана друштва, а не делинквента“, казао је Додик.
Додик је рекао да је на ванредној седници владе разговарано и о наредним корацима, да би могући трагичан догађај спречили на нашој територији.
“ Поводом нажалост, овог догађаја, разговарали смо шта можемо учинити, то је додатно обезбеђење школских објеката. Ми смо развили систем контроле у оквиру образовних институција. Једнако тако, у наредних годину дана свака школа која нема ограду, биће ограђена“, казао је председник Републике Српске.
Vlada donela nove odluke, među njima moratorijum i izmena krivičnog zakonika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик најавио низ мера за безбедност малолетника у школама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.