Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 12:55

Поново демонстрације у Израелу, окупљени блокирали путеве

Грађани Израела данас су поново блокирали путеве у оквиру протеста против реформе правосуђа коју је предложила влада Бењамина Нетанијахуа. Фото: Танјуг/AP Photo/Ariel Schalit Десетине протеста загушиле су путеве и раскрснице у Тел Авиву, укључујући и главни аутопут, преноси АП.
Демонстранти >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су се окупили и испред домова председника и министра за националну безбедност, а полиција је саопштила да је један од њих ухапшен због изазивања нереда.
Данашњи протести су организовани под слоганом „Једнакост“, а окупљени се, поред најављене реформе правосуђа, буне и због све већих трошкова живота у Израелу. Када је реч о предлогу о изменама правосудног система, окупљени наводе да се њима угрожавају демократске вредности Израела, јер се слаби Врховни суд, а парламенту, који контролишу Нетанијаху и његови савезници, даје овлашћење да поништи пресуде суда.
Демонстранти сматрају и да је премијер у сукобу интереса, јер покушава да преобликује правни систем државе у тренутку када му се суди.
Šefovi tehnoloških kompanija danas u Beloj kući, razgovaraće o rizicima AI

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поново демонстрације у Израелу, окупљени блокирали путеве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.