Шефови технолошких компанија данас у Белој кући, разговараће о ризицима АИ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 12:21

Шефови технолошких компанија данас у Белој кући, разговараће о ризицима АИ

Бела кућа ће данас угостити шефове најзначајнијих технолошких компанија које развијају вештачку интелигенцију (АИ), да би дискутовали о ризицима везаним за ову технологију. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Dwyer Састанку ће присуствовати шеф Гугла Сундар Пичај, ЦЕО Мајкрософта Сатија Надела, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << извршни директор компаније ОпенАИ Сем Алтман и шеф Антропика Дарио Амодеи, преноси Ројтерс.
Шефове технолошких компанија ће у Белој кући примити потпредседница САД Камала Харис и други амерички званичници, међу којима ће бити и саветник за националну безбедност Џејк Саливен.
„Желимо отворену дискусију о ризицима у садашњем и будућем развоју АИ“, рекао је високи званичник Беле куће који је желео да остане анониман.
Он сматра да прво треба савладати ризике везане за АИ да би се убирали плодови ове технологије. „Ова идеја је наша звезда водиља“, закључио је високи званичник.
Генеративни системи вештачке интелигенције као што је ChatGPT су велики технолошки хит, а милиони корисника су почели да користе ову технологију, што изазива страх од злоупотребе. Присталице ове технологије сматрају да ти системи могу да дају лекарске дијагнозе, пишу сценарије и званична писма суду, као и да дебагују софтвер.
Песимисти се прибојавају да ће развој АИ довести до пораста броја дезинформација и „дипфејк“ манипулација.
Peskov optužuje: SAD stoje iza ukrajinskog napada na Kremlj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шефови технолошких компанија данас у Белој кући, разговараће о ризицима АИ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.