Симоновић: Дечак за три пута није могао да стекне искуство у стрељани, искуство на тренинзима „Аирсофта“

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 12:02

Симоновић: Дечак за три пута није могао да стекне искуство у стрељани, искуство на тренинзима „Аирсофта“

Дечак Коста К. (13) који је убио девет и ранио седам особа, није могао за три пута у стрељани да стекне искуство да са таквом прецизношћу, као што је почињено, убије своје другаре, рекла је за Танјуг оружарка Ана Симоновић. Фото: Танјуг/СТР Како је прецизирала Симоновић, која иначе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << има сертификате о руковању готово свим врстама ватреног оружја, дечак јесте био увежбан али не у стрељани, већ је активно тренирао „Аирсофт“, које је војно-тактичка симулација, и то је искористио у сврхе овог злочина.
Објаснила је да је Косту К. на тренинге „Аирсофта“ доводио отац и то су заједно тренирали, што је како је навела „антистрес игра данашњице“ и нема лимит у годинама као ни „паинтбол“. Симоновић је истакла да по њеном мишљењу не постоји мањкавост по питању Закона о поседовању оружја и муниције, чак сматра да је тај закон превише строг.
Јелена Лакићевиц начелница Одељења за оружје у МУП-у појаснила је да особе које желе да буду власници оружја морају да испуне девет услова, од којих је најбитнији здравствена способност, у склопу које су прегледи офтамолога, психијатра и општи доктор. „Имамо доста дописа од изабраних доктора који примете да особа која већ има издату дозволу за оружје има неке промене у понашању и доктори су дужни да обавесте МУП. Чим стигне то обавештење у Полициијску управу од тих особа се аутоматски одузима оружје“ рекла је Лакићевић за К1.
Закон о оружју је, како је казала Лакићевић, један од најригоризнијих у Европи и примењује се.
Оружје како је казала мора да буде закључано, по прописима и не сме да буде напуњен оквир у пиштољу, те уколико је реч о сефу не сме да учини доступним шифру сефа ни кључ истог. Уколико Влада Србије донесе мере које су предложене припадници МУП-а ће у наредном периоду извршити контролу ради утврђивања да ли власници оружја држе своје наоружање у складу са прописима.
Коста К. ученик седмог разреда је јуче у јутарњим часовима у ОШ Владислав Рибникар убио осам ђака и чувара те школе, и ранио шест ђака и наставницу историје.
Filipović o štrajku: Nije rešenje da deca u ovom trenutku ostaju sama kod kuće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Симоновић: Дечак за три пута није могао да стекне искуство у стрељани, искуство на тренинзима „Аирсофта“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.