Русија се жалила Финској због вандализма у конзулату на Оландским острвима

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 11:38

Русија се жалила Финској због вандализма у конзулату на Оландским острвима

Русија се жалила финским властима на вандализам у руском конзулату на Оландским острвима у Балтичком мору, саопштило је данас финско министарство спољних послова. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko До жалбе је дошло после навода руског министарства да је група људи бацила „експлозивну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << звучну направу“ и друге предмете на територију конзулата између 20. априла и 1. маја, наневши материјалну штету.
Финске власти навеле су да полиција разјашњава и истражује инцидент. „Случај је за жаљење“, саопштено је из финског министарства спољних послова, преноси Ројтерс.
Званична Москва јуче је поручила да су поступци починилаца представљали директну претњу по живот и здравље особља руске мисије. „Штета се састоји у томе што је поштанско сандуче конзулата срушено са штанда, а на конзулат је бачена флаша пива, што је резултирало разбијањем прозора“, наводи се у саопштењу руског министарства спољних послова.
Оландска острва су аутономна демилитаризована регија Финске са већинским шведским становништвом.
Rogov: Ukrajina rasporedila nekoliko desetina hiljada vojnika u Zaporoškoj oblasti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија се жалила Финској због вандализма у конзулату на Оландским острвима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.