Зеленски посетио Међународни кривични суд који је издао потерницу за Путином

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 11:25

Зеленски посетио Међународни кривични суд који је издао потерницу за Путином

Украјински председник Володимир Зеленски посетио је данас Међународни кривични суд (МКС) у Хагу, који је у марту издао налог за хапшење председника Русије Владимира Путина због сумње да је одговоран за депортацију деце из Украјине. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Corder Зеленског је дочекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << председник суда Пјотр Хофмански, преноси Ројтерс.
Он се састао са холандским посланицима, а касније ће имати састанке са холандским премијером Марком Рутеом и белгијским премијером Александром де Кроом.
Холандија од почетка рата снажно подржава Украјину, а холандски премијер Марк Руте у фебруару је изјавио да не искључује сваку врсту војне подршке Кијеве, све док то не укључује сукоб НАТО-а и Русије.
Русија, која није чланица МКС и не прихвата његову надлежност, пориче да је починила злочине током сукоба са Украјином, због чега суд нема јурисдикцију над наводним злочинима агресије које је Русија извршила у Украјини. Чин агресије, Уједињене нације дефинишу као „инвазију или напад оружаних снага једне државе на територију друге државе, или било какву војну окупацију“.
Nastavljene žestoke borbe u gradovima u Sudanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски посетио Међународни кривични суд који је издао потерницу за Путином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.