Антонов: Русија ће одговорити на украјински напад на Кремљ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 09:14

Антонов: Русија ће одговорити на украјински напад на Кремљ

Русија ће одговорити на украјински напад дроном на Кремљ када буде сматрала да је то потребно, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов. Фото: Wikimediacommons/U.S. Mission Geneva / Eric Bridiers „Како би Американци реаговали да дрон удари у Белу кућу, Капитол или Пентагон. Одговор је очигледан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за сваког политичара, као и за просечног грађанина: казна ће бити оштра и неизбежна“, рекао је Антонов, преноси ТАС С.
Антонов је поручио да ће Москва одговорити на овај „дрски терористички напад“. „Одговорићемо у складу са проценама претње коју је Кијев представљао по руководство наше земље“, навео је он.
Нагласио је да су изјаве америчких званичника пуне цинизма и апсурда.
„САД нису успеле да препознају очигледну ствар. То је била терористичка акција коју је планирао режим Зеленског и покушај атентата на председника Руске Федерације. Штавише, тајминг није случајно изабран – уочи Дана победе и параде 9. маја, на којој је планирано учешће страних гостију“, казао је Антонов.
Према његовим речима, званична Москва се нада да ће америчка администрација „имати петљу и достојанство да осуди овај терористички акт“. „Свет памти како је 2001. године руски председник први пружио руку помоћи америчком народу, који је тада био мета терористичког напада. Све је заборављено. Данас САД штите кијевске злочинце. Изјаве високих функционера да Кијев може да бира како да се брани су школски пример двоструких аршина, политике охрабривања режима Зеленског да нападне Руску Федерацију. Речи званичника о наводном одвраћању кијевског нацистичког режима од гађања циљева споља њене границе су лажна фарса“, рекао је руски амбасадор у Сједињеним Државама.
Он је истакао да украјински злочини и повлађивање Запада само сведоче о томе да противници Русије не желе мир и спас за хиљаде живота обичних Украјинаца.
Из кабинета руског председника јуче је саопштено да је Украјина покушала да изведе напад дроновима на резиденцију председника Русије у Кремљу. Додаје се да је реч о терористичком акту и покушају убиства, пренеле су РИА Новости.
Са друге стране, украјински председник Володимир Зеленски одбацио је оптужбе Москве, рекавши да Украјина није напала ни Москву, ни руског председника.
„Не нападамо Путина или Москву, боримо се на нашој територији“, поручио је Зеленски.
Коментаришући наводе руских власти, амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да САД не могу да потврде оптужбе да је Украјина, у нападу дроновима, покушала да убије руског председника Владимира Путина. Упитан да ли би САД критиковале украјинске власти ако би сама одлучила да узврати удар на руску територију, Блинкен је рекао да је Украјина та која треба да донесе одлуке о томе на који начин ће се бранити.
Volodin: Tražićemo upotrebu oružja za uništavanje „terorističkog režima“ u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Антонов: Русија ће одговорити на украјински напад на Кремљ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.