Како да правилно узгајате орхидеју

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 09:00

Како да правилно узгајате орхидеју

Узгојити орхидеју здравих зелених листова која непрестано цвета један је од највећих изазова сваког кућног ботаничара. Осим светлости и дохране, заливање орхидеја претворило се у посебну „науку“. Фото: Pexels/Ylanite Koppens За многе краљица цвећа, орхидеја је посебно осетљива биљка. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << А сваки љубитељ тог прекрасног цвета сигурно има властите најбоље савете за негу – неки је држе на директном сунцу, неки је заливају одстајалом водом коју касније излију из тањирића, неки јој само прскају листове. Али истина је да код неких врста понекад нема правила.
Само вода није увек довољна за орхидеју Такође, многима се сигурно догодило да су на поклон добили раскошан примерак у пуном цвату који, кад је оцвао, више никада није добио нове цветове.
За узгој таквих орхидеја које помало касне у развоју постоји један трик. Уместо да је залијете обичном водом, каква год она била, учините то зеленим чајем. Не морате кувати посебну шољицу, него од оне коју пијете оставите на дну гутљај који ћете на крају дана улити у орхидеју.
Трик је да не претерујете с количином и припазите да чај није прејак – на дан јој додајте максимално две кашике и немојте је заливати током викенда.
Та техника функционише и код осталих биљака које расту у киселијем тлу, попут ружа.
Ако том савету додате и најважнија правила за негу орхидеја, ваша ће лепотица сигурно поновно процветати.
Da li antibiotici prave u organizmu više štete nego koristi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да правилно узгајате орхидеју се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.