Блинкен: Не можемо да потврдимо руске оптужбе о покушају Украјине да убије Путина

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 19:57

Блинкен: Не можемо да потврдимо руске оптужбе о покушају Украјине да убије Путина

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је данас да САД не могу да потврде руске оптужбе да је Украјина, у нападу дроновима, покушала да убије руског председника Владимира Путина. Foto: Tanjug/AP/Carolyn Kaster Блинкен је истакао да званични Вашингтон све информације из Кремља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << узима са дозом сумњичавости, преноси Ројтерс.
Упитан да ли би САД критиковале украјинске власти ако би сама одлучила да узврати удар на руску територију, Блинкен је рекао да је Украјина та која треба да донесе одлуке о томе на који начин ће се бранити.
Из кабинета руског председника раније је саопштено да је Украјина покушала да изведе напад дроновима на резиденцију Владимира Путина у Кремљу.
Москва је наводне акције Кијева оценила као планирани терористички акт и покашај убиства председника Русије, уочи Дана победе и параде 9. маја, пренеле су РИА Новости.
Саветник украјинског председника Михаил Подољак одбацио је наводе Кремља да је Кијев покушао да изведе напад дроновима на резиденцију председника Русије.
Он је за Ројтерс навео да Кијев нема никакве везе са нападом дроновима на Кремљ, као и да такве акције Украјини не би помогле на бојном пољу, већ би само испровоцирале Русију да покрене радикалније акције.
Članice EU verifikovale sporazum o zajedničkoj nabavci municije za Ukrajinu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Не можемо да потврдимо руске оптужбе о покушају Украјине да убије Путина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.