Патријарх: Катастрофа у школи каква се у нашем народу никад није догодила

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 17:06

Патријарх: Катастрофа у школи каква се у нашем народу никад није догодила

Патријарх српски Порфирије упутио је данас најдубље изразе саучешћа породицима страдале деце и радника у пуцњави у основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару, наводећи да „у муком болу“ слуша вести о катастрофи, каква се никад није догодила у српском народу. Фото: Танјуг/Тара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Радовановић Патријарх је на Инстаграму замолио да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности.
„У муклом болу слушам вести о катастрофи, каква се у нашем народу и нашој Отаџбини никада није догодила, а данас се десила у једној београдској основној школи. Молим се Спаситељу Христу за пострадалу децу и радника школе. Молим се Спаситељу за њихове родитеље, браћу, сестре, родбину и изражавам им најдубље саучешће“, навео је патријарх.
Он је додао да су „молитве и љубав Васкрслог Господа и сва наша људска брига и пажња данас су са вама, драга децо наша и наставнице који сте данас у београдским болницама“.
„Молим све да Васкрслом Господу упутимо молитву за мир и међусобну љубав. И молим да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности“, поручио је патријарх.
Otkazana poslepodnevna nastava u osnovnim školama u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Патријарх: Катастрофа у школи каква се у нашем народу никад није догодила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.