Тркачка стаза на сат времена од Новог Сада – тестирајте тркачке машине или провозајте свог „љубимца“

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 15:00

Тркачка стаза на сат времена од Новог Сада – тестирајте тркачке машине или провозајте свог „љубимца“

На само сат времена од Новог Сада налази се једина аутомобилска тркачка стаза у Србији. Реч је о стази Националне возачке академије (НАВАК), а шта она садржи, како на њој можете похађати часове напредне вожње, а како провозати и свој ауто, сазнајте у тексту. Фото: PrtSc/Google Maps Национална >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << возачка академија налази се у Суботишту, сат времена од Новог Сада, у близини Пећинаца. Иако није близу као Мишелук, реч је ипак о стази намењеној за тркање, а не јавној саобраћајници.
Стазу НАВАК чине главни правац и посебно припремљен сплет 16 кривина, различитих пречника и нагиба. Минимална ширина стазе је 10 метара, а зависно од изабране конфигурације, укупна дужина може бити од 900 метара до чак 3.000 метара, а ту је и полигон за теренска возила.
На академији осим стаза и полигона, постоје и разни програми за возаче који желе да побољшају своје вештине. Постоје тренинзи за путничка возила, теренска возила, мотоцикле и професионалце. Ту су и „Formula experience“ и „BMW M-Power experience“ који нуде нешто веће изазове.
BMW M-Power experience“ може вас коштати од 500 до 3.600 евра, у зависности од пакета који изаберете, а добићете прилику да уз инструктора савладате модел „M4“ са преко 500 коњских снага.

Многима је, ипак, најзанимљивије да на стазу дођу са својим аутомобилом или мотоциклом и покушају да тестирају границе своје „машине“. За то су намењени „Track day“ дани, могу бити полудневни или целодневни, а возачи су подељени у групама.
Пре изласка на стазу возачи имају брифинг током којег се сви возачи упознају са карактеристикама стазе, местима погодним за кочење али и оним деловима писте који су посебно захтевни. Мери се време које се може пратити уживо, а сви учесници добијају фотографије из вожње на стази.
Цене термина крећу се од 3.600 динара до 12.000 динара, такође, у зависности од пакета и трајања који изаберете, а све информације о пријављивању можете пронаћи на сајту „Bud3“ .
Цене за мотоциклисте нешто су другачије, од 6.500 до 11.500 динара, а уколико сте заинтересовани, пријаве и више информација можете наћи на сајту „Trackday“.
Фото: PrtSc/navak.rs Стазу можете и у потпуности изнајмити за себе и друштво, уз астистенцију особља, а за такав подвиг потребно је контактирати НАВАК.
Имајте обзира, није свако возило у стању да буде тестирано до крајњих граница, а исто тако, осим трошкова горива и цене термина на стази, рачунајте и потребу за новим гумама, осим ако их не будете чували на стази.
Више о свим активностима на стази можете погледати на сајту НАВАК-а, а како изгледа круг на стази овог комплекса погледајте у видеу:

U Novom Sadu nekada vožene ulične trke – kako bi to danas izgledalo? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тркачка стаза на сат времена од Новог Сада – тестирајте тркачке машине или провозајте свог „љубимца“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.