Изложба фотографија Зорана Трбовића “Други ритам” у СКЦНС Фабрици

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 07:35

Изложба фотографија Зорана Трбовића “Други ритам” у СКЦНС Фабрици

Изложба фотографија Зорана Трбовића “Други ритам” биће отворена у четвртак 4. маја у 19 часова у СКЦНС Фабрици. Улаз за посетиоце је бесплатан, а поставка ће моћи да се погледа до 12. маја, сваког радног дана од 10 до 19 часова. Фото: PrtSc/skcns.org Изложба је организована у склопу манифестације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ритам Европе! којом СКЦ Нови Сад обележава 9. мај – Дан победе над фашизмом и Дан Европе.
О изложби: Средином седамдесетих година двадесетог века, када рок музика у Југославији више није била само забава доконе омладине, него је одједном постала посао, и то уносан посао, појавила се потреба за новим занимањима која су у називима имала префикс рок: тако су настале прве генерације рок новинара, рок фотографа, рок дизајнера, рок организатора.
Зоран Трбовић (Београд, 1956) био је један од тих људи који су у року пронашли пут до сопственог уметничког израза.
Пре Зорана, рокере су фотографисали они који су пре подне фотографисали трамваје или политичаре, а увече можда свраћали на концерте, а можда и заборављали да сврате.
Са Зораном је све село на своје место. Не градећи митове, али ни не рушећи их, он је од јунака својих фотографија тражио и добијао само најбоље, да би онда то прослеђивао увек гладним читаоцима најважнијих југословенских штампаних медија.
Ретроспектива његових фотографија у СКЦНС Фабрици прилика је да се још једном подсетимо најважнијих момената једне велике и важне каријере, која је дала визуелни идентитет једној великој и важној сцени, у временима без музичких спотова и са ограниченим могућностима телевизије.
Izložba popularne vizuelne umetnice Zombijane 1. juna u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба фотографија Зорана Трбовића “Други ритам” у СКЦНС Фабрици се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.