Катар: Преговори о Авганистану почели без талибана

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 07:15

Катар: Преговори о Авганистану почели без талибана

Преговори о Авганистану, који се одржавају под покровитељством Уједињених нација, почели су јуче у Дохи, главном граду Катара, али без присуства представника талибана, који нису ни позвани на скуп. Фото: Танјуг/AP
Планирано је да се на преговорима разговара о облицима сарадње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са садашњим режимом у Авганистану, њиховом третману према женама, борби против тероризма и трговине дрогом, пренела је Анадолија.

Дводневним преговорима иза затворених врата које је сазвао генерални секретар УН Антонио Гутереш присуствују представници 25 земаља, међу којима су САД, Кина, Русија, Пакистан, као и европске државе.
„Састанак има за циљ постизање заједничког разумевања унутар међународне заједнице о томе како деловати са талибанима по овим питањима“, наводи се у саопштењу УН.
УН и САД објавили су раније да признање талибанског режима није на дневном реду преговора.
Талибани, који су преузели власт у августу 2021. године, наметнули су низ ограничења авганистанским женама и девојкама, забрањујући им да учествују у већини подручја јавног и свакодневног живота.
Њујорк: Лавров позвао УН да се стриктно придржава принципа непристрасности

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Катар: Преговори о Авганистану почели без талибана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.