Првомајски протести широм Француске обележени сукобима демонстраната и полиције

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 19:58

Првомајски протести широм Француске обележени сукобима демонстраната и полиције

Један полицајац и један демонстрант тешко су повређени, а више од 180 људи је приведено у инцидентима током првомајских протеста у Француској, на којима се, према подацима синдиката, окупило 2,3 милиона, док полиција наводи број од приближно 780.000 људи, јавила је (BFM TV). Фото: Танјуг/Thibault >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Camus Иако је понашање велике већине демонстраната који су данас протествовали на улицама француских градова, највише у Паризу, Лиону и Нанту, било мирно и неинцидентно, француска полиција се суочила са мањом групом екстремних насилника који излазе на улице само с циљем да се сукобе и повреде припаднике полиције, отимају и краду, објавио је данас на свом Твитер налогу министар унутрашњих послова Француске Жерал Дарманен.
Према његовим речима, један париски полицајац је теже повређен у нападу Молотовљевим коктелом.
Тужилац у Нанту саопштио је да је један 28-годишњи учесник демонстрација тешко повредјен и да су околности те несреће за сада непознате. Фото: Танјуг/Aurelien Morissard Биланс данашњих протеста до 17 часова је 180 хапшења широм Француске, од чега 53 у Паризу, али бројке нису коначне с обзиром на то да демонстрације у француској престоници још увек трају, саопштено је из полицијске префектуре Париза, преноси (BFM TV).
Француски портал наводи да је према подацима ватрогасне службе у Лиону током првомајских протеста у том граду повређено 6 демонстраната и 16 полицајаца.
У Нанту су повређена 24 полицајца и жандарма, а 29 људи је приведено.
Француски синдикати су саопштили да су првомајски протести били „историјски и свечани“ уз учешће око 2,3 милиона људи широм земље, али министарство унутрашњих послова је саопштило да се на првомајским протестима у француским градовима окупило приближно 782.000 људи. Фото: Танјуг/Aurelien Morissard Око 18 часова на тргу Нације у Паризу и даље су трајали сукоби демонстраната и полиције која је користила водене топове, а потом је интервенисала и специјална моторизована бригада за сузбијање насилних изгреда.
У лучком граду Авру на северозападу Француске опозициона странка Национално окупљање одржала је манифестацију названу Дан нације током које је Марин Ле Пен оштро осудила Емануела Макрона рекавши између осталог да је остао „искључен, усамљен и опкољен“.
Ustaški sin opet ponižava: Dodik mi je partner, ostali Srbi su divljaci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Првомајски протести широм Француске обележени сукобима демонстраната и полиције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.