Упис у добровољно служење војног рока још увек траје

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 19:38

Упис у добровољно служење војног рока још увек траје

 Потпуковник Димоски позвао грађане да се пријаве и поручио да је одувек била част и понос бити припадник Војске Србије. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ministarstvo odbrane „Одувек је била част и понос бити припадник Војске Србије, тиме се приказује велики патриотизам и љубав према зељми. Ми смо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << народ који је одувек желео да иде у Војску, увек је био спреман да брани свој народ, када год је то било потребно. Увек је то било у сврхе одбране“, речи су потпуковника Драгана Димоског, начелника Центра министарства одбране Нови Сад за НС Уживо
Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад, организује у четвртак, 4. маја, промоцију добровољног служења војног рока у општини Бечеј на Тргу ослобођења, од 11.30 до 14.30 часова.
Потпуковник Драган Димоски позвао је све грађане, како општине Бечеј и околних општина, да се придруже у великом броју.
Потпуковник Димоски истиче да је циљ промоције добровољног служења војног рока да се приближе обавезе у вези са увођењем у војну евиденцију, могућности пријављивања за добровољно служење војног рока и Војно стручног оспособљавања за резервне официре, могућност заснивања радног односа у својству професионалног војника у јединицама Војске Србије, као и могућност школовања у војно школским установама Министарства одбране.
Овом приликом потпуковник Димоски је позвао све заинтересоване момке и девојке који су навршили 19 година да се пријаве за добровољно служење војног рока, а да се у јунском упутном року примају њихове захтеве.
Пријаве заинтересовани могу да се поднесу на три начина- у канцеларијама Центра министарства одбране Нови Сад, преко портала еУправа Републике Србије или у јавним предузећима Поште Србије, где ће попунити одговарајући упитник и тиме се пријавити. Фото: Министарство одбране „Одувек је била част и понос бити припадник Војске Србије, тиме се приказује велики патриотизам и љубав према земљи. Ми смо народ који је одувек желео да иде у Војску, увек је био спреман да брани свој народ, када год је то било потребно. Увек је то било у сврхе одбране „, рекао је потпуковник и додао:
„У традицији српског народа, и свих осталих народа и народности који живе на територији Републике Србије, одувек је било у традицији да буду војници и да се припреме и оспособљавају да бране своју отаџбину. Зато користим ову прилику да све момке и девојке позовем да се пријаве на добровољно служење војног рока, тиме ће показати и приказати свој патриотизам, наставити традицију својих дедова, прадедова, очева и наших јунака са разноразних битака у нашој историји и тиме још једанпут показати да су верни и поштени грађани Републике Србије и спремни да бране нашу замљу Србију када то буде затребало у сваком случају и у свакој ситуацији“.
U Briselu sutra nova runda dijaloga na najvišem nivou, u fokusu 2 teme

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Упис у добровољно служење војног рока још увек траје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.