Блискост културе олакшава пословање Руса у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 14:40

Блискост културе олакшава пословање Руса у Србији

Србија је међу државама које су отвориле врата Русима који напуштају своју земљу откако је почео рат у Украјини прошле године, а као један од разлога доласка баш овде наводе чињеницу да су наше културе сличне, као и начин размишљања а самим тим је интеграција у друштву и пословању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << олакшана.
Према подацима из Агенције за привредне регистре (АПР) у Србији су у претходној години регистрована 1.034 привредна друштва чији су власници или оснивачи правна и физичка лица из Руске Федерације као и 3.244 предузетника из те земље.
Софтверски инжењер Дмитриј Власов који је своје пословање регистровао у Србији и тренутно ради у просторијама „Office Space for Work“ у Новом Саду, рекао је да је баланс пословног и приватног живота боље усклађен него у Русији.
„За разлику од Русије, живот у Србији је спорији, што доприноси бољем менталном здрављу, по мом мишљењу овде се више цени време ван посла“, рекао је Власов. Како је рекао, због сличности у култури, није имао проблема да се уклопи у радну атмосферу у коворкинг (цоwоркинг) простору и да сарађује са другим инжењерима.
„Ја сам лично регистровао своју фирму и нисам имао никаквих потешкоћа, с обзиром да сам то морао брзо да обавим, али сам имао потешкоћа приликом пријаве пореза, пошто нисам најбоље разумео систем“, рекао је Дмитриј, који каже да је имао помоћ од људи са којима сарађује тако да је убрзо пронашао све потребне информације.
Професорка кинеског и енглеског језика, која је такође започела своје пословање у Србији кроз онлајн школу језика „Неолингуа“, Дариа Бабич, каже да су Срби врло дружељубив народ као и да су увек спремни да помогну. „Ми имамо исти начин размишљања, сличну културу и језик, што је врло битно за људе који су одлучили да се преселе овде. Рад и комуникација између нас углавном теку одлично“, рекла је Бабич.
Како је истакла, оно што је највише допринело доласку Руса у Србију јесте чињеница да постоји безвизни режим, што је олакшавајућа околност за пресељење у Србију.
Nove srpske zastave u severnom delu Kosovske Mitrovice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блискост културе олакшава пословање Руса у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.