Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 13:00

Будите опрезни ако одмрзавате месо на собној температури

Чим се месо извади замрзивача, скоро га свако оставља на кухињском пулту како би се брже одмрзло. Али, како не би дошло до прекомерног размножавања бактрија важно је да имате неколико ствари на уму. Фото: Pexels/Lukas Никако не би требало месо да остављате дуже од 2-3 сата на собној температури. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Рецимо, када се месо остави један дан на кухињској површини, може достићи температуру већу од 4 степена, што изазива огроман раст бактерија.
Поред тога, опција одмрзавања топлом водом није добра. Површински слој меса се брже одмрзава и улази у процес кувања под млазом вреле воде. Зато је хладнија вода бољи начин одмрзавања.
Још бољи начин је остављање меса у фружидеру да се одмрзне, уколико не журите. Потребно је да одстоји око 24 сата у фрижидеру, након чега постаје спремно за припрему.
Oprez, počinje sezona krpelja! Evo kako da sprečite ujede krpelja!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Будите опрезни ако одмрзавате месо на собној температури се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.