Ле Мер: Агенција Фич потцењује утицај новоусвојених структурних реформи

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 12:50

Ле Мер: Агенција Фич потцењује утицај новоусвојених структурних реформи

Агенција Фич потцењује утицај новоодобрених структурних реформи, укључујући закон о пензијама, изјавио је француски министар економије Бруно Ле Мер, након што је та агенција за кредитни рејтинг објавила да ће смањити кредитни рејтинг Француске. Фото: Танјуг/AP Photo/Olivier Matthys Ле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мер је истакао нови француски програм за смањење дуга и увођење кључних реформи за пензије и смањење незапослености, пренео је Јуроактив.
Француски министар је у суботу указао и да је смањен порез на добит предузећа, што би требало да подстакне производњу и привредни раст.
Агенција Фич, који процењује способност земље да отплати свој државни дуг и ризике неплаћања, објавио је у петак да ће смањити рејтинг Француске са „АА“ на „АА-“ са стабилним изгледима“, наводећи као разлог слабе планове за смањење дуга и социјалне немире.
За планове француске владе да смањи ниво дефицита са 4,9 одсто БДП-а на 2,7 одсто до 2027. године, Фич тврди да су засновани на преоптимистичним очекивањима економског раста. Нивои дуга и дефицита су експлодирали током пандемије, при чему је Француска потрошила додатних 240 милијарди евра – око 10 одсто БДП-а – од 2020. године да подржи економију и помогне у управљању енергетском и инфлаторном кризом у протеклој години.
Опозиција је жестоко критиковала план владе, за који тврди да означава почетак новог таласа штедње. Нова оцена француског рејтинга „АА-“ слична је рејтингу Белгије, Велике Британије, Чешке и Естоније.
U Evropi pod organskom proizvodnjom više od devet odsto poljoprivrednog zemljišta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ле Мер: Агенција Фич потцењује утицај новоусвојених структурних реформи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.