Да ли су ваши нокти склони ломљењу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 11:31

Да ли су ваши нокти склони ломљењу?

Здраве и неговане нокте жели апсолутно свака жена. Међутим, то је за многе од њих недостижно, јер иако одржавање и очување њиховог здравља делује као врло једноставан задатак, у реалности је то много теже него што изгледа. Фото: Pexels/Valeria Boltneva С обзиром на то да су нокти једна од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << првих ставки коју ће неко приметити на вама, било би добро да се потрудите и искористите сва расположива средства за њихову негу.
Када нисмо задовољни изгледом ноктију, често посежемо за надоградњом, али то никако није дуготрајно решење, а притом додатно оштећује нокте.Наравно, много боља опција је постизање природно здравог изгледа, па је наш савет да се посветите дубинској нези и обнови самих ноктију.
Ломљење, пуцање и листање ноктију одређени је аларм да нашем телу недостају важни витамини или минерали, као и то да је ноктима потребна додатна нега.
Маслиново уље Оно што се показало ефектним јесте нега ноктију маслиновим уљем, где је идеално нокте једном недељно уронити у маслиново уље и оставити их двадесетак минута. Овај процес је најједноставније направити тако да тупфере натопите маслиновом уљем, а затим да их причврстите на нокте. Поред маслиновог уља, дубинску негу пружа и рицинусово уље које помаже при расту ноктију и негује кожицу око ноктију. Реч је о ефикасним методама неге за чије резултате је потребна доследност и истрајност у нези, али за здраве и лепе нокте ипак се вреди мало потрудити.
С времена на време важно је направити и једномесечну паузу од лакирања ноктију или маникира с вештачким ноктима. Нокти временом постају тањи и склони пуцању и зато је пауза сјајан начин да им пружите мало простора за обнову и јачање.
Прилагодите исхрану Свака квалитетна нега креће “изнутра”, па тако исхрану обновите биотином (витамин Х) који је сјајан у очувању здравља ноктију, али и коже и косе. Биотин можете да пронађете у орашчастим плодовима, карфиолу, намирницама од интегралних житарица, путеру од кикирикија…
С друге стране, није наодмет направити и бесплатно тестирање у боље опремљеним апотекама и видети који тачно витамин или минерал недостаје у телу и тако прилагодити исхрану.
Реч је о процесу у којем је потребно бити стрпљив и доследан, па самим тим резултати сигурно неће ни изостати.
Evo zašto je voda od kiselih krastavaca dobra za naše zdravlje!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли су ваши нокти склони ломљењу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.