Недимовић: Волео бих да видим Душана Тадића у фудбалској влади

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 10:19

Недимовић: Волео бих да видим Душана Тадића у фудбалској влади

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић изјавио је да би у фудбалској влади, поред Драгана Џајића и Јаноша Жемберија волео да види и Душана Тадића. Фото: Танјуг/AP/Aijaz Rahi „Волео бих када једног дана Душан заврши фудбалску каријеру, и ако наравно будем у прилици, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да га предложим за најмање потпредседника Фудбалског савеза Србије. Мислим да је Душан Тадић права личност. Имао сам прилику да га упознам, реч је о заиста сјајном спортисти и човеку. Њему су врата савеза увек отворена“, рекао је Недимовић за данашњу „Политику“.
Недимовић се осврнуо и на однос са председником ФСС Драганом Џајићем пре формирања фудбалске владе, рекавши да га је срео неколико пута и да су причали о општим темама. „Искрено, пре тога нисмо били претерано блиски јер смо генерацијски доста удаљени. Али, врло брзо смо се договорили око свега што се тиче избора у ФСС и даљег функционисања савеза. Зато могу да кажем да је сарадња са Драганом у ових месец и по дана изузетно добра и коректна“, рекао је Недимовић.
На питање колико је данашњи ФСС спреман да одговори свим обавезама и задацима које је себи поставио, Недимовић је одговорио да свако ко се озбиљније бави спортском проблематиком, могао је, каже, да види другачију структуру „фудбалске владе“. Он додаје да у ФСС има озбиљних привредника, те да је први пут жена на месту потпредседника Савеза. Истиче и да су, с друге стране, ту и три озбиљна власника приватних клубова који су успели и да направе врло модерне стадионе.
„Пре свега мислим на ТСЦ, Вождовац и Јавор. Сматрам да лидери у фудбалу морају бити први који ће ставити почетни улог на сто. После тога све иде лакше“, истакао је Недимовић.
Говорећи о Жемберију, Недимовић је казао да он нуди најбољи пример како један клуб треба да се развија. „Поред модерног стадиона, који подиже мале средине на ноге, успели су уз помоћ државе да направе и фудбалску академију која је данас понос Србије. Морам да истакнем да ћемо ускоро имати и сличне и нешто веће стадионе у Лесковцу, Зајечару, Лозници, а онда ова прича мора да иде даље. Желимо да развијемо инфраструктуру, а самим тим верујем да ћемо имати и боље клубове, јаче утакмице, боље фудбалере…“, казао је Недимовић.
Када је реч о изградњи националног стадиона, у току су, напомиње Недимовић, процедуралне обавезе. Он додаје да је познато да је Грађевинска дирекција Србије добила задатак да води читав посао, као и да ће држава финансирати тај пројекат од изузетног значаја.
„Могу да кажем да почетак радова код сурчинске петље очекујем пре краја ове године, пошто претходно неке процедуре треба да се испоштују. Али, реално до краја године би требало да крене са првим радовима како бисмо за две-три године имали један од најмодернијих стадиона у овом делу Европе. Одмах после тога ћемо аплицирати за неко велико европско такмичење за млађе категорије. То и јесте један од наших главних стратешких циљева“, истакао је Недимовић.
Одговарајући на питање ко је по њему највећи фудбалер на овим просторима, каже да је за њега и његову генерацију то Драган Стојковић Пикси. „Гледао сам вероватно и бољих играча од нашег селектора, али у то време, тих осамдесетих и почетком деведесетих прошлог века, Пикси је био најбољи“, поручио је Недимовић.
Vojvodina trijumfom protiv Voždovca zaokružila niz od 20. utakmica bez poraza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Недимовић: Волео бих да видим Душана Тадића у фудбалској влади се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.