Словачка: Скоро половина грађана се залаже за мањи утицај Европске уније

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 09:21

Словачка: Скоро половина грађана се залаже за мањи утицај Европске уније

Скоро половина грађана Словачке, њих 47 одсто, сматра да би Европска унија требало мање да утиче на доношење закона и управљање државом на националном нивоу, показује истраживање агенције NMS Market Research Slovakia које је спроведено од 28. марта до 2. априла. Фото: Pixabay/Walkerssk Само 13 одсто Словака >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сматра да би утицај ЕУ требало да буде већи, док сваки четврти анкетирани наводи да утицај Уније треба да остане на истом нивоу, преноси ТАСР.
Истовремено, улазак Словачке у ЕУ до којег је дошло пре 19 година, позитивно оцењује 52 одсто становништва.
Позитиван став према Унији израженији је код младих, што је логично јер они више користе благодети чланства у ЕУ, посебно када је реч о могућности слободног путовања, али и рада и студирања у иностранству, наводи агенција.
Међу 37 одсто становништва које негативно оцењује улазак Словачке у Европску унију највише је мушкараца старијих од 45 година.
Merkelova: Sve sam uradila kako bih sprečila izbijanje rata u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Словачка: Скоро половина грађана се залаже за мањи утицај Европске уније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.