Турска затворила ваздушни простор за јерменску авио-компанију

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 07:49

Турска затворила ваздушни простор за јерменску авио-компанију

Турске власти су данас, без претходног упозорења, затвориле свој ваздушни простор са нискотарифну јерменску авио-компанију “FlyOne Armenia“. Фото: Pixabay/PublicDomainPictures „Из нама несхватљивих разлога и без икаквог видљивог основа, турске ваздухопловне власти су поништиле дозволу коју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су раније издале авио-компанији “FlyOne Armenia“ да обавља летове у Европи, кроз турски ваздушни простор“, рекао је за агенцију Арменпрес Арам Анањан, председник компаније “FlyOne Armenia“, преноси Ројтерс.
Он је навео да је одлука турских власти донета без претходног обавештања, чиме су авио-компанија и њени путници доведени у непријатну ситуацију.
ФлyОне Армениа, подружница молдавске авио-компаније “FlyOne Armenia“, почела је са радом у децембру 2021. године.
Турска није имала дипломатске или комерцијалне везе са Јерменијом од 1990-их година.
Две нације су у сукобу првенствено због тога што Јерменија тврди да је Отоманско царство спровело геноцид на милион и по Јермена 1915. године, што званична Анкара пориче.
Er Srbija i Turkiš Erlajns uspostavljaju saradnju na letovima do Južne Amerike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Турска затворила ваздушни простор за јерменску авио-компанију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.