Меркелова: Све сам урадила како бих спречила избијање рата у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 07:24

Меркелова: Све сам урадила како бих спречила избијање рата у Украјини

Бивша немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је употребила сва могућа средства која су јој била на располагању у покушају да спречи избијање руско-украјинског рата. Фото: Танјуг/Sebastian Willnow/dpa via AP „Искористила сам све што ми је било на располагању, да покушам да спречим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да дође до ове ситуације“, рекла је Меркел за немачки лист „Цајт“, преноси ТАСС.
Додала је да је дипломатија неопходна, као и да је „веома забринута“ за Украјину.
„То што није успело, није доказ да је било погрешно покушати“, нагласила је бивша канцеларка Немачке.
Она је навела да је много разговарала са бившим председником Украјине Петром Порошенком и акутелним украјинским председником Володимиром Зеленским.
„Председник Зеленски је био веома критичан према споразумима из Минска. Он је то рекао већ током своје предизборне кампање када је изјавио да их сматра неизводљивим“, рекла је Меркел.
У интервјуу за „Цајт“, објављеном 7. децембра 2022. године, бивша немачка канцеларка је изјавила да су споразуми из Минска из 2014. године били само куповина времена за Украјину.
Она је рекла да је „свима било јасно“ да је реч о замрзнутом конфликту и да проблем није решен.
Руски председник Владимир Путин каснио је поручио да је изјаве бивше канцеларке потпуно неочекивана и разочаравајућа.
SAD obavile prvu evakuaciju svojih državljana u Sudanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Меркелова: Све сам урадила како бих спречила избијање рата у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.