САД обавиле прву евакуацију својих држављана у Судану

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 20:32

САД обавиле прву евакуацију својих држављана у Судану

Америчке власти обавиле су данас прву евакуацију својих држављана у Судану. Фото: Pixabay/12019 Аутобусима је између 200 и 300 особа превезено до града Порт Судан, где је релативно безбедна ситуација, саопштили су амерички званичници, преноси АП.
Портпарол Стејт департмента Метју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Милер изјавио је да су у конвоју били држављани САД, Суданци који су запослени у Сједињеним Државама и држављани савезничких земаља.
„Понављамо наше упозорење Американцима да не путују у Судан“, поручио је Милер.
Породице Американаца заробљених у Судану претходно су критиковале америчку администрацију због одбијања да спроведе евакуацију својих држављана који желе да напусте Судан.
Како се наводи, у тој земљи се тренутно налази око 16.000 држављана Сједињених Америчких Држава.
Многи Американци били су приморани да крену на опасно путовање од Картума до Порт Судана, у сопственој организацији, пише АП.
Од 15. априла у оружаним борбама између суданске војске и паравојних снага РСФ страдало је више од 500 особа, међу којима и двојица држављана САД.
Norveška: Otkrivena skulptura morža Freja u prirodnoj veličini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД обавиле прву евакуацију својих држављана у Судану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.