Додик: Бореновић износи лажне тврдње и глуми патриоту

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 20:18

Додик: Бореновић износи лажне тврдње и глуми патриоту

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да лидер Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић „нема другог посла него да износи лажне тврдње и глуми патриоту“. Фото: Танјуг/Борислав Ждриња Додик је, реагујући на данашњу изјаву Бореновића поводом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гласања о чланству такозваног Косова у Савету Европе, навео да још није касно да Бореновић као члан делегације Парламента БиХ, обезбеди да БиХ гласа против и да на тај начин докаже колики је патриота.
„Али он то, наравно, неће ни покушати“, навео је Додик на Твитеру.
Коментаришући Бореновићеву тврдњу да је хрватски председник Зоран Милановић уз сагласност председника Српске делио одликовања у Дервенти, Додик је истакао да нико није знао да ће доделити одликовање бригади Хрватског већа одбране (ХВО) која је чинила злочине над Србима, пренела је Срна.
„Није споран његов долазак, већ оно што је урадио“, нагласио је Додик.
Он је подсетио да су и и други председници Хрватске, Иво Јосиповић и Колинда Грабар Китаровић, посећивали Дервенту и да се са њима састајао.
„И убудуће ће председници Хрватске моћи да посећују Републику Српску, али не могу својим поступцима да вређају српске жртве“, поручио је Додик.
Једна од најсрамних одлука је негласање БиХ по питању почетка процеса придруживања тзв. Косова у Савет Европе, оценио је претходно Бореновић на конференцији за новинаре у Бањалуци.
„Одлука у којој су учествовале све владајуће партије на нивоу БИХ, укључујући и СНСД, заиста је непримерена, скандалозна и супротна интересу српског народа и Србије“, истакао је Бореновић, пренео је портал БН.
Десило се, како је додао Бореновић, и признање председника Хрватске, Зорана Милановића, да је уз сагласност или реч Милорада Додика делио срамна одликовања 103 ХВО бригади, што је, према речима Бореновића, “чин демаскирања Додикове политике“.
RZS: U Srbiji 6.647.887 stanovnika, više žena nego muškaraca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Бореновић износи лажне тврдње и глуми патриоту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.