Италија преузела мисију Еулекса, нови шеф мисије Пјетро Барбано

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 19:31

Италија преузела мисију Еулекса, нови шеф мисије Пјетро Барбано

Италија је преузела мисију Еулекса на Косову и Метохији, рекао је министар спољних послова те земље Антонио Тајани, наводећи да ће нови шеф мисије бити Ђовани Пјетро Барбано. Фото. Танјуг/Бојан Славковић „Добре вести за Италију, јер је генерал карабињера Барбано именован за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шефа Еулекса на Косову. Овај избор показује резултате који се постижу тамо где постоји тимски рад“, рекао је Тајани, пренео је италијански портал „Сусидарио“.
Портал наводи да међународне снаге раде напорно да осигурају бројна критична места, почев од Косовске Митровице.
„Либеро“ преноси да дипломатска мисија ЕУ има задатак да охрабри дијалог између Срба и Албанаца, али да у овом тренутку нема значајнијих резултата.
Осим што је био распоређен као шеф јединице карабињера по бројим италијанским градовима, Барбано је познат и по томе што је од септембра 1995. године до марта 1996. године био заменик шефа операције Полицијске мисије Европске уније у Мостару, у Босни и Херцеговини.
RZS: U Srbiji 6.647.887 stanovnika, više žena nego muškaraca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија преузела мисију Еулекса, нови шеф мисије Пјетро Барбано се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.