Петковић: Јеремић саплиће сопствену земљу, да би ућарио неки политички поенчић

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 17:51

Петковић: Јеремић саплиће сопствену земљу, да би ућарио неки политички поенчић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да лидер Народне странке Вук Јеремић како би ућарио неки политички поенчић саплиће сопствену земљу безуспешно покушавајући да науди председнику Србије Александру Вучићу у његовој борби за заштиту национланих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << интереса. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Убеђивати грађане Србије да нормализација односа Београда и Приштине није у њиховом интересу јесте исто што и поручивати да је рат бољи од мира, назадовање од економског напретка, а самоизолација од сарадње са светом“, поручио је Петковић и додао да Јеремић све то зна, али да у њему неморални опортунизам побеђује здрав разум.
Јеремић, како је у саопштењу додао Петковић, зато покушава да „ућари неки политички поенчић“, саплићући сопствену земљу и безуспешно покушавајући да науди председнику Вучићу у његовој борби за заштиту националних интереса.
Петковић је на тај начин реаговао на изјаву Јеремића који је и данас навео да је одбацивање „француско-немачког“ плана за Косово и Метохију међу најважнијим националним интересима Србије и да је једини начин да се то учини референдум на којем би грађани одлучно рекли „не“ том плану.
„А кад смо код референдума, на којем би Јеремић прошао баш онако како пролази на изборима, Срби на северу КиМ су прошлог викенда имали неку врсту плебисцита и том приликом показали да једногласно подржавају државотворну политику свог председника Александра Вучића“, рекао је Петковић.
Према речима Петковића, грађани, а посебно наши грађани на КиМ, знају ко се свакодневно до последњих атома снаге бори за њихову сигурну будућност, као што знају и ко је Вук Јеремић и колико нас је у прошлости у црно завио својим дилетантским и антидржавним политичким деловањем.
„Београд и Приштина су светлосну годину далеко од нормализације односа захваљујући одбијању још једног неморалног опортунисте Аљбина Куртија да омогући формирање Заједнице српских општина, коју сваки дан нападају и пропали политичари попут Јеремића“, навео је Петковић и нагласио да што год Јеремић предлагао, ни сви медији овога света му не могу помоћи да опере своју политичку биографију сачињену од афера, скандала и антидржавног деловања.
Vučić: Ulaganje u autoputeve će nam dovesti nove investitore iz celog sveta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Јеремић саплиће сопствену земљу, да би ућарио неки политички поенчић се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.