Како мачке показују да су љубоморне?

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 17:01

Како мачке показују да су љубоморне?

Многи људи мисле да мачке показују љубомору када покушавају да стану између вас и онога што радите. Фото: Pixabay/Pexels Онe имају тенденцију да седну на тастатуру рачунара када покушавате да куцате или једноставно се „гнезде“ у књигу док је читате.
Да ли мачке показују љубомору >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << овим понашањем? Стручњаци за понашање животиња кажу да на тај начин мачке заправо траже топлину, добро место са којег могу да посматрају своју околину или траже пажњу својих власника. Т
емпература тела мачака је виша него код људи, између 38 и 39,5 степени Целзијуса, и зато воле топла сунчана места и ваш лаптоп који се загрева док ради.
Неки верују и да мачке то раде зато што та места имају ваш мирис, а то им јако одговара с обзиром да сте ви особа која брине о њима, храни их и мази.
Због тога ваш љубимац воли све што има ваш мирис. Неки стручњаци за мачке ће рећи да седећи на лаптопу док радите на њему или читајући књигу, животиња обележава своју територију.
Чак и ако га користите, желе да вас обавесте да је предмет и даље „у њиховом власништву“.
Дакле, да ли су мачке љубоморне када се стану између вас и онога што радите? Оне, у ствари, моле за вашу пажњу.
Како се носити са љубоморном мачком? Ако ваша мачка жели да стане између вас и онога што треба да урадите, али је генерално љубазна, можете је једноставно преместити на другу локацију.  Међутим, ако имате мачку за коју се зна да показује агресивно понашање, мораћете да предузмете одређене кораке да спречите или барем смањите понашање.
Ако вам љубимац скочи у крило, а затим покаже агресивно понашање, устаните и пустите мачку да падне уместо да је сами гурнете из крила. Ако вам мачка агресивно блокира приступ неком подручју или коришћење неког предмета, удаљите се и игноришите ситуацију док мачка не изгуби интересовање.  
Zašto pas juri sopstveni rep? Ipak nije u pitanju samo igra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како мачке показују да су љубоморне? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.