Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 15:41

Билд: Немци обучавају украјинске војнике за контраофанзиву

У ишчекивању планиране контраофанзиве Украјине, немачки инструктори обучавају украјинске трупе за борбу у насељеним местима, а обука се одвија у десетак војних база широм Немачке, пренела је РИА Новости писање немачког „Билда“. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos „Украјински специјалци >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се припремају за предстојећу офанзиву у десетак база Бундесвера“, пише немачки лист, позивајући се на неименоване изворе који кажу да је више од 1.000 украјинских војника тренутно стационирано у немачким базама.
Украјински војници су посебно обучени за борбу у насељеним местима. Базе се такође користе за обуку у руковању тенковима „леопард 2“ и самоходним „панцер хаубицама 2000“.
Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да верује у успех предстојеће контраофанзиве украјинских снага и да ће полуострво Крим, које је припојила Русија, бити враћено Украјини.
U napadu dva drona na skladište nafte u Sevastopolju izgorela četiri rezervoara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Билд: Немци обучавају украјинске војнике за контраофанзиву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.