Русија ће уложити званичан протест због заузимања школе у амбасади у Варшави

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 14:51

Русија ће уложити званичан протест због заузимања школе у амбасади у Варшави

Русија ће уложити званичан дипломатски протест због, како је навела, незаконитог заузимања школе у њеној амбасади од стране пољских власти у Варшави, рекао је данас руским државним агенцијама амбасадор Москве у Пољској Сергеј Андрејев. Фото: WikimedinaCommons/A.Savin Андрејев је казао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је тај потез кршење Бечке конвенције о дипломатским односима, док је Пољска саопштила да је враћање зграде у оквиру њеног права, пренео је Ројтерс.
„Данас су пољске власти одлучиле да предузму насилну акцију, упркос чињеници да се ради о дипломатском здању, школској згради“, казао је Андрејев новинској агенцији ТАС С.
Он је истакао да је то незаконита радња и кршење Бечке конвенције о дипломатским односима. „Ми ћемо наравно организовати протест“, рекао је он, пренеле су РИА Новости и додао да ће Москва размотрити одговарајућу противмеру.
Пољски државни информативни канал ТВП Инфо јавио је да је полиција јутрос била присутна испред школе у ​​улици Киелецкиеј у Варшави.
„Амбасадор има право да организује протест. За сада не знамо да ли је успео или не и чекамо, рекао је Лукаш Јасина, портпарол пољског Министарства спољних послова за британску агенцију.
„Наш став, који су портврдили судови, јесте да овај објекат припада пољској држави и да га је Русија заузела илегално“, додао је он.
U napadu dva drona na skladište nafte u Sevastopolju izgorela četiri rezervoara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија ће уложити званичан протест због заузимања школе у амбасади у Варшави се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.