Лејкерси елиминисали Мемфис, Сакраменто изједначио са „ратницима“

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 13:38

Лејкерси елиминисали Мемфис, Сакраменто изједначио са „ратницима“

Кошаркаши ЛА Лејкерса декласирала је тим Мемфиса са 125:85 у шестом мечу и са 4:2 у победама елиминисала их из завршнице првенства. Тим Сакрамента је успео да на гостовању надигра Голден Стејт са 118:99 и дође до изједначења од 3:3 у победама. Фото: Танјуг/Jae C. Hong Други најбољи тим Запада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мемфис није успео да одоли разиграном тиму Лејкерса на њиховом паркету.


Већ на старту неча су домаћини преузели ииицијативу и на крају првог дела имали двоцифрену предност коју су потом готово рутински увећавали до коначне победе и елиминације супарника.
Победнички тим су предводили Деанђело Расел са 31 постигнутим поеном и освајач четири титуле Леброн Џејмс који је убацио 22 поена уз 5 скокова и 6 асистенција, а Ентони Дејвис је додао 16 поена и 14 скокова.
У тиму Мемфиса најефикаснији играч утакмице био је Шпанац Санти Алдама који је убацио тек 16 поена уз 5 скокова, Дезмонд Бејн је постигао 15 поена, а Џа Морент тек 10 поена. Фото: Танјуг/Godofredo A. Vásquez ЛА Лејкерси ће у наставку играти са победником дуела Голден стејта и Сакрамента који је ушао у веома неизвесну завршницу јер је Сакраменто на гостовању успео да дођа до изједначења у победама.
У дуелу два тима из Калифорније, повратници у плеј-оф после 16 година надиграли су актуелне прваке са 118:99 и изборили „мајсторицу“ која ће се играти на њиховом терену.
Тим победника је тријумф обезбедио одличном тимском игром у којој је у ефикасности предњачио Малик Монк са 28 поена уз 7 скокова и 4 асистенције, Диерон Фокс је уписао 26 поена уз 11 асистенција, а Киган Мари додао је 17 поена и 12 скокова. Треј Лајлс и Кевин Хуртер додали су по 12 поена. Фото: Танјуг/Carlos Avila Gonzalez Тиму актуелних шампиона није помогла ни сјајна ефикаснист Стефа Карија који је меч завршио са 29 поена. Пордшку је имао у Клеју Томпсону који је додао 22 поена, а 13 поена је убацио Ендру Вигинс, но све је то било премало за одлучујућу победу.
Седма утакмица серије Сакрамента и Голен стејта играће се у недељу увече по средњоевропском времену у престоници Калифорније.
Bogdan Bogdanović potvrdio da će igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лејкерси елиминисали Мемфис, Сакраменто изједначио са „ратницима“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.