Папа Фрања захвалио Мађарима јер су дочекали украјинске избеглице

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 13:34

Папа Фрања захвалио Мађарима јер су дочекали украјинске избеглице

Папа Фрања захвалио је данас Мађарима што су дочекали украјинске избеглице и позвао их да помогну свима којима је потребна помоћ, молећи за културу доброчинства. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini Током другог дана посете Мађарској, он се састао са избеглицама и сиромашнима у цркви >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Свете Елизабете, која је добила име по мађарској принцези која се одрекла свог богатства да би се посветила сиромашнима као следбеница папиног имењака, Светог Фрање Асишког, пренео је АП.
Говорећи у цркви, папа Фрања је подсетио да јеванђеље упућује хришћане да покажу љубав и саосећање према свима, посебно онима који доживљавају сиромаштво и бол, па чак и онима који нису верници. На крају догађаја, група мађарских ромских музичара засвирала је серенаду папи, изазвавши овације и клицање окупљених и поздрав палцем од папе Фрање.
Он је започео дан сусретом са децом која имају сметње са видом и физичким развојем, а поподне ће присуствовати митингу младих на градском спортском стадиону.
Папа Фрања планира да заврши своју посету Мађарској сутра мисом на отвореном и говором на католичком универзитету Пазмани Петер у Будимпешти.
Papa u Mađarskoj upozorio na opasnosti od nacionalizma i populizma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа Фрања захвалио Мађарима јер су дочекали украјинске избеглице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.