Вучић: Моравски коридор важан јер повезује исток и запад Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 12:23

Вучић: Моравски коридор важан јер повезује исток и запад Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Моравски коридор важан јер спаја исток и запад Србије. Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav „Ако кренете из Ужица, одете до Чачка, онда се опет вратите на ауто-пут и очас сте у Нишу. Некада је било потребно четири и по до пет сати, сада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << два и по сата. Ово јесте срце Србије и не можете да рачунате само на Крушевац, Трстеник, Краљево, Чачак, оно што је на самом ауто-путу, већ и шири регион Крагујевца, цео расински округ, део рашког“, рекао је Вучић возећи се панорамским аутобусом на делу Моравског коридора од Појата до Макрешана.
Он је додао да пола милиона људи живи на том коридору, а много више ће суштински бити повезан са Београдом, Нишом и западном Србијом. „Пут изгледа одлично, све је чисто и уредно, еластичне ограде су постављене. Прелепа нам је Србија, видећете обалоутврде када будемо прелазили Западну Мораву, све је чистије, као да смо у Швајцарској“, рекао је Вучић.
Како је рекао, привредницима никада није било једноставно, јер су морали да обилазе Ћићевац, Сталаћ, али да ће изградња тог ауто-пута допринети комплетном привредном напретку.
„Деоница је дуга 16,8 км, а ширина пута је 30 метара, погледајте само колико је потребно камена. Много сам срећан када видим све ово, покољења о делима суде и заиста сам поносан. Фантастично урађен ауто-пут. Осветљење, лед светла“, навео је Вучић.
Он је додао да ће возачи моћи да на ауто-путу добију све информације: моћи ће да добију информацију да је киша за толико километара, ресторан за толико километара, манастир Љубостиња на толико, застој на том излазу, клизаво, магла… „Све је прикопчано на бежични интернет на 4Г, а ускоро верујем и на 5Г мрежу, потпуна дигитализација, комуникација међу возачима и све што је неопходно“, рекао је Вучић.
Говорећи о Крушевцу, Вучић је рекао да је тај град добио скоро све, а да ускоро добија Факултет политичких наука, Факултет за глуму, још једну текстилну фабрику која ће да запосли 500 људи. „Остаје још да се уложи у туризам, да видимо још како да помогнемо Ћићевцу и Варварину“, поручио је Вучић.
Vučić: Za manje od godinu i po dana Srbija će dobiti najmoderniji autoput

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Моравски коридор важан јер повезује исток и запад Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.