Да ли је боље купити стан на Банатићу или Роткварији и које су цене квадрата?

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 12:00

Да ли је боље купити стан на Банатићу или Роткварији и које су цене квадрата?

Када је у питању куповина некретнине, потрага за идеалним квартом некада је тежа него било шта. Фото: Градске инфо У зависности какви су критеријуми купаца, тражи се школа, вртићи, број паркинг места и  удаљеност од центра града. Роткварија и Банатић су две новосадске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << градске четврти које су сличне једна другој. Обе спадају у популарне локације у граду за становање, посебно међу млађим становништвом.
Погледајте паралеле о ценама квадрата, али и погодностима за живот између два новосадска краја, Банатића и Роткварије.
Роткварија Новосадска четврт Роктварија смештена је градских четврти: Банатића, Старог града, Сајмишта и Салајке, односно омеђенa је Булеваром Јаше Томића, Јеврејском улицом, Булеваром ослобођења, Кисачком и Успенском улицом.
На Роткварији се налазе два државна вртићa и две оновне школе: Основна школа „Коста Трифковић“ и Основна школа „Иво Лола Рибар“.
Овај кварт на својој територији има и Дом здравља, Центар за социјални рад Града Новог Сада, али ПИО фонд, као и МУП.
Фото: Градске инфо
Новосадско позориште које потпада под новосадски крај Роткварија једно је од институција које оплемењују културну сцену  у граду, а посебно у овом крају. Поред Новосадског позоришта, код младих су веома популарни  овдашњи локали, као и чувене улице на Роткварији које су идеалне за шетње јер нису далеко од центра града.
Поред тога што је у овом делу града близу центар, посебну погодност за куповину некретнине у овом крају чини и близина неких других битних градских места, као аутобуске и железничке станице, Булевара ослобођења, дечјих игралишта, итд.
Посебну стамбену потражњу на Роткварији чини комплекс зграда познати под називом Краљев парк. 
На Роткварији има велики број ресторана, кафића и продавница.
Мањи проблем за становнике овог дела града чине паркинг места, која се често не могу из прве пронаћи.
Банатић Фото: Градске инфо Банатић се налази између насеља Роткварија, Сајмиште, Детелинара и Первазово насеље, односно омеђен је Кисачком улицомБулеваром Јаше Томића, Булеваром олобођења, Булеваром краља Петра I, Руменачком улицомПартизанском и пругом.
На овом делу града налази се једно државно обданиште и једно такође, државно забавиште. Поред тога овде су смештене две средње школе: Средња машинска школа и Техничка школа „Милева Марић“ .
Фото: Градске инфо Оно што Банатић издваја, у односу на Роктварију, је што на својој територији имају велики и леп парк, познат под називом Железнички парк.
Такође, поред парка на Банатићу се налази и аутобуска и железничка станица.
У овом крају познато је да има велики број спортких терена, посебно оних намењених за играње кошаркашком.
Ни овај крај не мањка са продавницима, кафићима и ресторанима.
Паркинг место се такође теже проналази,  али ипак не толико тешко као што је то случај на Роткварији.
Цене квадрата Цене квадрата варирају зависно од собности стана, али и од локације. Што је већи стан и више просторија у њему, цена квадрата је мања.
Квадрат једноипособног, двособног, трособног и четворособног стана је генерално већи на Роткварији у односу на Бантић, вероватно због бољег положаја у односу на центар, већег броја забавишта и основних школи.
ГАРСОЊЕРА:
Роткварија  цена квадрата од 2560 до 2900 eвра
Банатић цена квадрата од 3000 до 3200 eвра

ЈЕДНОИПОСОБАН:
Роткварија  цена квадрата од 2100 до 2850 eвра
Банатић цена квадрата од 1710 до 2410 евра

ДВОСОБАН:
Роткварија цена квадрата од 2620 до 3300 евра
Банатић цена квадрата од 1570 до 2200 евра

ТРОСОБАН:
Роткварија  цена квадрата од 1800 до 2260 евра
Банатић цена квадрата од 1790 до 2240 евра

ЧЕТВОРОСОБАН:
Роткварија  цена квадрата од 1830 до 2280 евра
Банатић цена квадрата од 1460 до 1700 евра
Da li je bolje kupiti stan na Grbavici ili Novoj Detelinari i koje su cene kvadrata?

Преузмите андроид апликацију.

Чланак Да ли је боље купити стан на Банатићу или Роткварији и које су цене квадрата? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.