Ђорђевић: Пошта Србије жели да буде присутна у земљама Отвореног Балкана

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 10:45

Ђорђевић: Пошта Србије жели да буде присутна у земљама Отвореног Балкана

Директор Пошта Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да је Пошта у процесу дигитализације, да Пошта треба да буде конкурентна и у земљама региона. Фото: Градске инфо „Идеја Отвореног Балкана је нешто што ускоро треба у потпуности да заживи, а Пошта Србије жели да буде присутна у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свим земљама Отвореног Балкана“, рекао је Ђорђевић након јучерашњег потписивања споразума о пословно-техничкој сарадњи са
Истраживачко-развојним институтом за вештачку интилигенцију.
Он је захвалио Центру који је прихватио просторије Поште. „Битно је да центар буде близу Поште, пошто је Пошта у процесу дигитализације, те ће јој он бити од велике помоћи. Сигуран сам да ћемо учествовати у доста пројеката. Наш ИТ ће моћи да научи доста од развојног центра“, рекао је директор Пошта Србије.
Он је објаснио да Пошта има више актуелних пројеката дигитализације, а најбитнији је „е-нотар“ који треба ускоро да заживи и који је први корак ка „е-архиву“.
„Желимо да чувамо папире у дигиталној форми који се гомилају и представљају трошак за државу, компаније и становништво“, рекао је Ђорђевић.
Он је додао да су вођени разговори са министром грађевинарства Гораном Весићем о моделу да свака нова зграда убудуће има неку врсту пакетомата. „Станари зграде би у том случају били обавештавани путем мобилног телефона о приспећу пошиљке“, рекао је он.
Вештачка интелигенција ће убрзати процесе рада и олакшати запосленима у контакт и кол центру, а такође, желимо да укључимо и „Чет-бот“, поручио је Ђорђевић.
Директор Истраживачко-развојног института за вештачку интилигенцију Србије Дубравко Ћулибрк истакао је као битну ствар то што ће њихове канцеларије у Београду бити смештене у Пошти. „Оно што ми можемо да урадимо за Пошту је да помогнемо да се она модернизује, да унапреди своје сервисе које пружа грађанима, као и да буде регионални лидер у том послу. Једна од првих ствари у којима се примењује вештачка интелегенција је достава пошиљака“, рекао је Ћулибрк.
Он је објаснио да је идеја да сав потенцијал који имамо у овој новој области објединимо. „Мислим да је добро да су људи имали прилику да се директно укључе у развој нових система који користе вештачку интелигенцију“, закључио је директор Института за вештачку интелигенцију.
Memić: Krajem maja još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђорђевић: Пошта Србије жели да буде присутна у земљама Отвореног Балкана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.